adatmentés

Önöknél van adatmentés, vagy csak a szerencséjükben bíznak?

Az adatmentés fontossága manapság folyamatosan napirenden van, illetve elengedhetetlen, hiszen egyre több, és fontosabb adatot tárolunk a számítógépeinken. Ha elromlik egy számítógép, akkor néhány ezer forintból meg lehet javítani, vagy új alkatrészt lehet vásárolni, ugyanakkor a gépen lévő adatokhoz, ha elvesznek, akár a húszszorosáért juthatunk ismét hozzá.

Nem csak a cégeknél, vállalkozásoknál, hanem a háztartásokban is rendkívül fontos lehet, hogy a számunkra fontos adatok mentéséről folyamatosan gondoskodjunk. Ehhez pusztán egy kis idő ráfordítás szükséges, és meg lehet oldani az adatok akár napi mentését is. Manapság minden számítógépben vagy CD vagy DVD író és az optikai lemeznek sincs már borsos ára, és ez az ár az adatmentés (helyreállítás) árának pusztán a töredéke.

Hogy ez miért fontos? Gondoljunk arra, hogy véletlenül felülírunk egy számunkra fontos dokumentumot, ahelyett, hogy más néven mentettük volna el. Ilyenkor semmi más dolgunk nincsen, mint a lementett adatokról egy mozdulattal helyreállíthatjuk.

Ha úgy gondolja, hogy Önnél minden rendben van, mert pl. minden nap készül automatikusan mentés, nézzen utána, hogy valóban minden fontos adat mentésre került-e. A tapasztalatok azt mutatják ugyanis, hogy sok esetben kimaradnak fontosabb adatok. Amire érdemes odafigyelni:

Az eddig leírtakat, ha betartja, és jól bekonfigurálva menti az adatokat, még nem biztos, hogy a mentés sikeres lesz. Bizonyos időközönként állítsuk vissza egy másik helyre az adatokat, és teszteljük működött-e a mentés, vagy hasonlítsuk össze az eredeti adatállománnyal. Pár percet vesz igénybe, de ezzel megspórolhatók a későbbi meglepetések.

Keressenek meg minket és mi segítünk: e-mail

Szamitogepszerelo.hu 2006.05.09.

FŐOLDAL

Számítógép javítás otthonában, PC szervíz helyszínen, PC DOKI házhoz megy Szamitogepszerelo.hu Weboldal-uzemeltetes.hu Szamitogepjavito.hu Honlap-uzemeltetes.hu Számítógép szerelés ComputerGroup.hu