számítógép javítás

Védekezzünk a számítógépes kártevők ellen!

Manapság a legnagyobb esély a vírusfertőzésre az internetes böngészés és levelezés alatt történik.

Napjainkban a számítógépen futtatott szoftverek és ezekkel létrehozott dokumentumok, adatbázisok vagy más adatok előállításának költsége mellett szinte eltörpül az alkalmazásukhoz szükséges hardver értéke. Manapság a legtöbb adatsérülést nem a megbízhatatlan hardver, inkább a szándékos vagy véletlen rongálás okozza. A szándékos rongálás leggyakoribb fajtája a vírus.

A számítógépes feldolgozással létrehozott adatok vannak legjobban kitéve a sérülés veszélyének, hiszen maguk a programok általában egyszerű újratelepítéssel helyreállíthatók, míg az adatok visszanyerése - biztonsági mentések hiányában - akár lehetetlenné is válhat.

Manapság két szakkifejezést lehet legsűrűbben hallani a Zero-Day és a Zero-Hour technológia. A vírusok alapvető működési mehanizmusa alapján fejlesztették ki, hogy amíg a vírusirtó cégek a saját termékük vírusadatbázisát frissíteni tudják az új kártevő ellenszerével, addig se legyen védtelen a számítógépünk. Jelenleg ez a legjobb védelmi módszer az új támadások kivédésére. Fontos, hogy ezek a technológiák nem helyettesítik a vírusadatbázis-alapú védelmet, a két megoldás együtt jelent jó megoldást. Régebben elég volt hetente vagy naponta frissíteni a vírusadatbázist, de napjainkban ez nem elegendő, ezért a vezető vírusvédelmi cégek naponta többször is frissítik adatbázisukat, amelyet az interneten küldenek ki automatikusan a felhasználóknak.

Szakértők szerint akkora a vírusok ismeretének hiányában a felhasználók által a vírusokkal összefüggésben okozott adatvesztések és károk, mint amit ténylegesen a vírusok romboló tevékenysége folyamán történik.

A felhasználók segítésére több vírusvédelemmel foglalkozó cég fejlesztett ki internettel rendelkezők részére INGYENES VÍRUSELLENŐRZŐ szoftvert, amellyel megvizsgálhatjuk a számítógépeinket, hogy ne csak akkor jöjjünk rá, hogy baj van, amikor már késő.

Ha segítségre van szükségük, akkor keressenek meg minket!

Keressenek meg minket és mi segítünk: e-mail

Szamitogepszerelo.hu 2006.06.17.

FŐOLDAL

Számítógép javítás otthonában, PC szervíz helyszínen, PC DOKI házhoz megy Szamitogepszerelo.hu Weboldal-uzemeltetes.hu Szamitogepjavito.hu Honlap-uzemeltetes.hu ComputerGroup.hu